Pontus Pålsson intervjuas i Sydnytt.

Moderaten Pontus Pålsson lämnar Åstorpspolitiken

Uppdaterad
Publicerad

Pontus Pålsson, Åstorpsmoderaten, lämnar politiken. Enligt partiet handlar det om hälso- och familjeskäl.

Pontus Pålsson kom i våras tillbaka efter att ha tagit timeout från politiken sedan han i hovrätten dömts för grundlagsbrott. Han hade efterforskat vilka källor som pratat med SVT i ett reportage om honom.

När Moderaterna i Åstorp skulle sätta ihop valsedeln till höstens kommunval fick Pontus Pålsson förnyat förtroende och toppade listan.

Men nu lämnar han åter politiken med omedelbar verkan.

– Det handlar om hälso- och familjeskäl. Pontus är sjukskriven, säger Wiveca Andreasson (M), som var Moderaternas andra namn på valsedeln.

Söker ersättare

– Jag beklagar situationen, fortsätter hon.

Nu pågår arbetet med att ersätta Pontus Pålsson, dels i fullmäktige, dels på andra politiska poster som han var tänkt att inneha.

Enligt Moderaterna läggs de nya namnen fram i samband med fullmäktige på måndag.

Nytt borgerligt samarbete

Det är fortfarande oklart vilka som ska styra i Åstorp. Moderaterna ska nu samarbeta med Kristdemokraterna och Liberalerna de kommande fyra åren, uppger Wiveca Andreasson. Men om det handlar om att styra eller sitta i opposition är oklart.

Klart är att KD därmed överger den koalition som styrt Åstorp de senaste fyra åren – KD, Centern och Socialdemokraterna.

SVT Nyheter Helsingborg har förgäves sökt Pontus Pålsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Åstorp

Mer i ämnet