• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Nu anställer Åstorp två nya fältassistenter

Publicerad

Polisen i Åstorp säger att drogmissbruk inte bara är polisens sak. Nu välkomnar man kommunens beslut att anställa två nya fältassistenter.

Tidigare hade Åstorps kommun en fältassistent som emellertid sa upp sig i våras. Han saknas, tycker lokalpolis Pierre Sinclair.

– Vi hade ett bra samarbete. Han såg vilka som hängde med gängen där det förekommer narkotika. Han träffade ungdomarna, stöttade dem och gav dem alternativ till gängen. Den sociala biten är jätteviktig.

Ska arbeta där ungdomarna finns

Men nu har Åstorps kommun beslutat att nyanställa inte bara en utan två nya fältassistenter. De ska bilda ett mobilt team efter en modell från bland annat Helsingborg och röra sig ute i samhället, inte minst på kvällarna. Så hoppas skolchef Annika Hoppe kunna bromsa utvecklingen av narkotikarelaterade brott.

– Mobila teamet ska tidigt fånga upp unga som finns i riskmiljöer och att öka tryggheten i samhället. Det mobila teamet arbetar ute i kommunen med speciellt fokus på de områden, där ungdomarna befinner sig till exempel på skolor, fritidsgårdar och idrottsanläggningar, säger hon.

Mobila teamet ska också arbeta på skolorna och kunna ordna gruppverksamhet och nätverk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.