Foto: Gustaf Wallinder/SVT

Nu är gymnasieeleverna tillbaka i skolbänken: ”Klart det blir en utmaning”

Publicerad

Efter månader av distansundervisning så är nu gymnasieeleverna tillbaka i skolbänken igen. På Filbornaskolan i Helsingborg så ser rektorn Anders Nilsson vissa utmaningar.

Framför allt är det matsalen och klassrummen som ledningen gjort vissa ändringar. Större avstånd mellan bänkarna till exempel.

– Det är ungefär en meter mellan bänkarna, säger Anders Nilsson.

Coronavirus i Skåne

Hur har du tänkt så här inför skolstarten?

– Framför allt ska det bli härligt att få tillbaka elevera. Sen är det klart att det finns en del att tänka på. Vi har anpassat lokalerna, som att sprida på saker och ta bort en del möblering, fortsätter han.

”Klart det blir en utmaning”

På Filbornaskolan träffar vi också eleverna Kajsa Gustafsson och John Brolin. De känner ingen oro inför starten – men menar att man bör tänka till.

– Det är klart att det kommer bli en utmaning – nu ska alla samlas igen och det är folk som inte har setts, säger Kajsa Gustafsson.

Se och hör mer kring Filbornaskolans coronastrategi i videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet