Foto: Henrik Holmberg/TT/Arkiv

En av kritikerna ny ordförande för Liberalerna

Uppdaterad
Publicerad

Hans Nelson är en av de som krävde en förtroendeomröstning mot Maria Winberg Nordström. Nu är han nyvald ordförande för Liberalerna i Helsingborg. Idag säger han: vi kan samarbeta.

Hans Nelson ska nu leda partiet och arbeta med olika organisationsfrågor. Här är hans mål:

– Jag vill ha ökad transparens och öppenhet. Medlemmarna slår ju fast det politiska programmet som fullmäktigegruppen arbetar efter och jag tycker också att de ska få tycka till i större frågor.

Folkomröstning Öresundskraft

Försäljningen av Öresundskraft betraktar han som en av de större frågorna. Medlemmarna fick inte chansen att rösta om hur partiet skulle ställa sig.

– Jag är väldigt kritisk till hur den dåvarande styrelsen hanterade det. Självklart skulle medlemmarna ha fått avgöra.

Inga problem samarbeta

Hans Nelson är en av de kritiker som undertecknade den motion som som på onsdagens årsmöte krävde en misstroendeomröstning mot Maria Winberg Nordström för hennes agerande i Öresundskraftsfrågan, inte minst uttalandet i HD:s Öresundskraftsdebatt.

Medlemmarna sa nej.

Kommer du och Maria Winberg Nordström att kunna samarbeta efter detta?

– Ja, jag ser inga problem med det. Vi är ju vuxna människor. Jag var med och gjorde en kraftig markering. Det kan ju räcka. Nu går vi vidare, säger Hans Nelson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Folkomröstning Öresundskraft

Mer i ämnet