Olof Mellberg har nu tränat HIF i drygt en vecka. Foto: SVT

Nya HIF-tränaren Olof Mellberg: ”Det blir en tuff höst”

Publicerad

Olof Mellberg har nu tränat HIF i drygt en vecka. Han ser ett lag med fantastiska förutsättningar men som haft det tufft på plan sista tiden.

”Ett spännande projekt att försöka rätta till”, säger han.

Det var i förra veckan som Olof Mellberg presenterades som HIF:s nya tränare. Han ser fram emot tränaruppdraget och menar att den långsiktiga planen med HIF ser spännande ut.

– Men det kommer att bli en tuff höst, säger han.

Helsingborg

Olof Mellberg beskriver HIF som en förening med en fantastisk historia som också har fantastiska förutsättningar.

– Men de har haft det jobbigt på planen, av många olika anledningar. Så det känns som ett spännande projekt att försöka rätta till det, säger Olof Mellberg.

Skapar relation med spelarna

SVT Nyheter Helsingborg var med när Olof Mellberg höll i sin första träning. Nu har han hunnit träna spelarna i en vecka. 

– Det har varit lite spretigt eftersom vi haft många spelare iväg på landslagsuppdrag. Men det har varit positivt att kunna jobba i mindre grupper och få lite relation med spelarna, säger han. 

På måndag är det dags för hans första match med HIF borta mot Djurgården.

– Vi ska se till att göra det så bra vi kan på plan. Det är det viktigaste, säger Olof Mellberg.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Helsingborg

Mer i ämnet