Nya styret i Perstorp presenteras Foto: Markus Hjortsman/SVT

Perstorps Framtid tar ledningen

Publicerad

De senaste åtta åren har Socialdemokraterna och tre borgerliga partier styrt Perstorp. Men nu tar Perstorps Framtid kommandot efter sitt bästa val någonsin.

30 procent av rösterna, en ökning med 5,3 procent och största partiet i kommunen. Perstorps Framtid tar nu över tronen i Perstorp -  Torgny Lindau (PF) blir kommunstyrelsens ordförande.

– Det är roligt att vi fick väljarnas förtroende, säger en glad Torgny Lindau.

PF ska dela styret med Miljöpartiet och de tre borgerliga partierna Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna.

Det ger totalt 19 av de 35 platserna i fullmäktige och egen majoritet.

Besvikelse hos S

Men Socialdemokraterna kan hålla sig för skratt. De har styrt Perstorp de senaste åtta åren tillsammans med de tre borgerliga. Nu ställs de helt utan inflytande och får ta över rollen som största oppositionsparti. Sverigedemokraterna hamnar också i oppositionsläge.

– Det känns jättetråkigt, vi är trots allt ett av de största partierna i kommunen, säger Kerstin Holmer (S), ordförande i det lokala partiet.

Torgny Lindau berättar att PF nu ska arbeta med att förverkliga sina vallöften.

Var börjar ni?

– Med trygghetsfrågorna. Det har bland annat varit bilbränder i Perstorp och vi vill ha fler övervakningskameror. Dessutom vill vi inrätta trygghetsvärdar och stötta föreningar som arbetar i utsatta områden, säger Torgny Lindau.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Perstorp

Mer i ämnet