Polis på plats på Silvergården i Landskrona natten till söndagen Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen söker fler vittnen efter skjutning i Landskrona

Uppdaterad
Publicerad

I fredags kväll larmades polisen om skottlossning i Landskrona. En stund senare kommer en skottskadad man in till Helsingborgs sjukhus. Polisen söker nu fler vittnen till händelsen som kan vara en uppgörelse mellan kriminella.

– Vi arbetar rätt öppet men man blir ju inte skjuten utan anledning, säger Mattias Nildén, som är förundersökningsledare, angående den kriminella kopplingen.

Skjutningen inträffade 22.30 i fredags på Silvergården i Landskrona och cirka en halvtimme senare kom larmet om att en skottskadad man i 35-års åldern kommit in till Helsingborgs lasarett. Han är den som blivit skjuten i Landskrona. 

Landskrona

Saknas misstänkt och motiv

Den skottskadade mannen är känd av polis sedan tidigare men säger i förhör att han varken sett skytten eller vet varför någon skulle vilja skada honom. 

Enligt polisen ska det ha befunnit sig fler folk på platsen de ännu inte fått namnen på. Det är dessa ännu okända vittnen polisen hoppas komma i kontakt med för att identifiera en möjlig gärningsperson.

– Vi avvaktar också den tekniska undersökningen, den är klar men vi har inte fått alla analyser. Än så länge har det inte gett något revolutionerande, säger Mattias Nildén. 

Chanserna att hitta en gärningsperson är därför inte de bästa.

– Det är inte helt enkelt när folk inte vill samarbeta fullt ut men vi får se vad utredningen ger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Landskrona

Mer i ämnet