Polisen stoppade rejvfest i Billeberga

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på söndagsmorgonen fick polisen flera samtal om en technofest med flera hundra deltagare vid Heden utanför Billeberga.

På platsen möttes de av en fest med hög musik, tält och mellan 300 och 400 deltagare.

– Det ska ha tältats och det förekom uppgifter om busslaster med deltagare från Danmark, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson.

Bilder i sociala medier visar tält med dansande människor och ett festivalliknande tältområde. Enligt reklam för arrangemanget ska det ha pågått sedan i fredags.

Uppgifterna om technofesten nådde polisen redan under gårdagen, men det var först under morgontimmarna som klagomål från omgivningen började komma in till larmcentralen.

– De började ringa in vid klockan fem i morse, om att det var hög ljudnivå och mycket folk, säger Evelina Olsson.

Polisen beslutade att stänga festen på plats och informerade arrangörerna.

– Vi konstaterade att det är för mycket folk på platsen med hänsyn till begränsningen på 50 personer, och tog beslut om att upplösa. Det fungerade och arrangörerna lovade att städa upp och avveckla under förmiddagen.

Eftersom de accepterade att stänga festen är ingen av arrangörerna misstänkt för brott, men två personer är misstänkta för narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.