HIF mötte HBK i kvalet till Allsvenskan under november 2016. Den gången fick HIF se sig besegrade och degraderades till Superettan. Foto: Emil Langvad/TT

Premiären mot Halmstad flyttas – planen inte i speldugligt skick

Uppdaterad
Publicerad

Premiären i årets Superettan mellan Halmstads BK och Helsingborgs IF skulle ha gått av stapeln på Örjans vall i Halmstad på självaste påskafton. Men nu måste premiärmatchen flyttas, gräsmattan i Halmstad håller inte måttet.

Helsingborgs IF skriver i ett pressmeddelande att något nytt datum för när matchen kan komma att spelas har ännu inte satts men att beslut kommer att tas inom de närmsta dagarna.

Svenska Fotbollförbundet beslutade på onsdagen på organisationen Svensk Elitfotboll begäran att ge klubbarna i allsvenskan och superettan en möjlighet att skjuta upp matcher i de två första omgångarna på grund av vädret.

Halmstad och motståndaren Helsingborg nappade direkt och flyttar premiären in i framtiden.

– Tävlingskommiten kommer förhoppningsvis ge oss ett nytt datum imorrn efter 17:00, säger Marcus Schössow som är kommunikatör på Helsingborgs IF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.