I första seriematchen ställs Bois nystartade damlag mot ett annat nystartat skånelag – HIF. Dessutom inför publik. Hör Bois-kaptenen Emelie Möllers tankar inför matchen. Foto: Cecilia Hedlund/SVT

Skånskt damderby på Landskrona IP – första matchen inför publik efter coronalättnader

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen öppnas dörrarna för 500 besökare på publika evenemang – så länge det sker utomhus.

Redan nu har ett ett par hundra biljetter sålts inför damernas skånederby mellan Bois och Hif på Landskrona IP på fredag.

Från och med i dag, 1 juni, tas de första stegen för att avveckla de svenska coronarestriktionerna.

Det innebär i praktiken att restauranger kan ha öppet till 22.30 och publikevenemang som sker utomhus kan ta emot 500 personer – under förutsättning att sittplatser kan erbjudas.

Coronavirus i Skåne

Rusning till årskort

Bois i Landskrona har beslutat att välkomna supportrar med säsongskort till anläggningen, vilket fått fart på försäljningen.

Tidigare har endast åtta åskådare tillåtits på arenan och då har platserna lottats ut bland årskortsinnehavarna.

– Efter det senaste beskedet har det blivit rusning till årskorten, säger Melker Bengtsson, medie- och kommunikationsansvarig för Bois.

Den 12 juni ställs Bois herrar mot Brage på hemmaplan. Det blir den första hemmamatchen med supportrar på läktarna efter återkomsten till superettan.

Helt fantastiskt med publik igen, tycker Michel Ekberg.

– Det är ju därför vi håller med fotboll – för att få dela upp upplevelsen med supportrar och tillsammans få vinna och förlora.

Michel Ekberg, klubbchef i Bois, berättar att intresset för damernas derby på fredag är stort. Över 200 biljetter har sålts. Klubben räknar med att alla 500 platser blir fulla. Foto: Cecilia Hedlund/SVT

Nystartade lag i skånskt derby

Men först ut att spela inför publik på Landskrona IP blir Bois nystartade damlag, som tar emot Hif:s lika nystartade lag på fredag.

Det blir lagens första match i division 4 västra Skåne.

– Vi har redan sålt över 220 lösbiljetter till den matchen. Folk är sugna på att gå på fotboll igen, säger Melker Bengtsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet