Skylt i Helsingborgs city som varnar för smittspridningen av covid-19. Bilden är tagen 16 december 2020 då Helsingborg hade bland de högsta smittspridningen i landet. Foto: Cecilia Hedlund/SVT

Smittspridningen i Helsingborg fortsätter öka

Uppdaterad
Publicerad

Covid-19 har fortfarande Helsingborg i ett järngrepp. Smittspridningen fortsätter att öka.

På torsdagen presenterade Folkhälsomyndigheten sina nya siffror kring spridningen av covid-19 i landet. Totalt har nu 6995 fall av viruset bekräftats i Helsingborg. Det är en ökning med 1357 sedan förra veckan.

Kommunen har fortsatt störst smittspridning i Skåne per capita: 917 nya fall per 100 000 invånare. Man har halkat ner på en fjärdeplats bland kommuner och stadsdelar i Sverige. Endast Söderhamn, Eksjö samt stadsdelen Husie i Malmö hade snabbare smittspridning per capita just nu.

Coronavirus i Skåne

På femteplats i landet hittas Landskrona, som vecka 50 hade 893 nya fall per 100 000 invånare. På sjunde plats hittas Klippan med 861 nya fall per 100 000 invånare. Det skånska snittet är 665 nya fall per 100 000 invånare.

Stor ökning inom vård och omsorg

Vård- och omsorgsnämnden samt socialnämnden i Helsingborg stad har just nu 107 personer med misstänkt eller konstaterad covid-19. Det är den högsta siffran sedan mätningarna startade i maj, en fördubbling jämfört med för en månad sedan då siffran var 52 och en rejäl ökning sedan mitten av oktober, då man bara hade två fall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet