Stora problem med mobiltelefonin i Höganäs Foto: TT

Strömavbrottet slår ut telefonin – tusentals kunder drabbade

Uppdaterad
Publicerad

I samband med det kraftiga strömavbrottet är det stora problem med telefonin i Höganäs kommun. 2 000 Teliakunder är drabbade – och mobilanvändare surfar via master i andra kommuner.

Kommunhuset i Höganäs är en av många platser som har problem med telefonin. Strömavbrottet har slagit ut tusentals fasta telefoner – totalt 2 000 Teliakunder är drabbade.

– Det är en utmaning när ett strömavbrott pågår under en längre tid, i 90 procent av fallen gör det inte det. Så det här är mycket ovanligt, säger Inger Gunterberg, presskontakt på Telia.

Mobilanvändare hos Telia ska inte vara drabbade, enligt Inger.

– Vi har fått rikta om trafiken via master i närområdet, däremot kan de med 2G-nät drabbas där vi inte har samma möjlighet som med 4G, säger hon.

Flera kommuner drabbade

Enligt Tele2:s hemsida är det delar av Höganäs kommun där telefonin inte alls fungerar – i synnerhet de i kommunens nordvästra delar. I de södra och östra delarna av kommunen är det störningar i telefonin, enligt Tele2.

Telefoniproblemen sträcker sig dessutom till delar av närliggande kommuner – det vill säga Bjuv, Åstorp, Ängelholm och Helsingborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.