Klasskompisarna Maja Leander, Cornelia Granquist, Petronella Sandberg, Mimmi Jörgenssen och Frida Linde är glada över att få ta studenten: ”Vi är glada att ha hittat en lösning”. Foto: Frida Bergkvist

Elever i Ängelholm får åka lastbilsflak på studenten

Uppdaterad
Publicerad

På Ängelholms gymnasieskola kommer eleverna att få ta studenten och åka lastbilsflak tillsammans. I linje med alla rekommendationer, enligt gymnasiechefen Markus Eek.

På flera håll i landet har studentfirandet ställts in på grund av smittorisk, bland annat i grannkommunen Helsingborg.

Men på Ängelholms gymnasieskola kommer studentfirandet att bli av. Eleverna får både springa ut och åka lastbilsflak genom staden.

Coronavirus i Skåne

– Det blir lite konstigt att springa ut utan publik men vi är glada över att det blir av överhuvudtaget, säger eleven Petronella Sandberg.

”Flaken är tillräckligt stora”

Enligt Markus Eek, gymnasiechef vid Ängelholms gymnasieskola, kommer klasserna att vara separerade under dagen och gå in och ut ur skolan i olika entréer.

– Vi har lagt fram ett förslag som innebär att vi kommer att kunna följa alla rekommendationer. Flaken är tillräckligt stora för att eleverna ska kunna hålla avstånd, säger Markus Eek.

Tror du att studenterna kommer att hålla avstånd från varandra?

– Ja, det tror jag. De är vuxna människor som är väl medvetna om situationen, säger han.

Eleven: ”Alla får ta ansvar”

Klasskamraterna Petronella Sandberg, Mimmi Jörgenssen, Frida Linde, Maja Leander och Cornelia Granquist har precis hämtat sina studentmössor i skolans reception.

De är glada att studentfirandet blir av, trots att det inte blir riktigt som förväntat.

– Det känns bra att vi har hittat en lösning så att vi kan få ett avslut. Alla får ta ansvar och försöka hålla avstånd på flaket, säger Frida Linde.

Mimmi Jörgenssen visar upp sin mössa.

”Det löser sig”, står det tryckt på insidan av mössan.

– Det gjorde det ju nu också, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet