Charlotte Wendt och Vi i Perstorp fick inte till något samarbete med de andra partierna. Nu leder hon oppositionen i Perstorp. Foto: Fanny Berg/SVT

Nya lokala partiet i Perstorp blev störst – stängs ute från styret

Uppdaterad
Publicerad

De slog igenom med dunder och brak när det nybildade partiet Vi i Perstorp blev det största partiet i kommunvalet. Då hoppades de på ordförandeskapet i kommunen och samarbete med övriga partier. Så blev inte fallet och nu intar de oppositionen.

– Vi kommer att gå i opposition helt enkelt. Majoritetstyret kommer att sättas utan oss, säger ViP:s ordförande Charlotte Wendt.

Med 22.9 procent blev partiet det största i kommunen och ordförande Charlotte Wendt var mycket positiv till reslutatet. Vem partiet ville samarbeta med ville de dock inte uttala sig om utan sa att diskussioner skulle inledas med alla partier.

Valet 2022 Helsingborg

– Vi inledde diskussioner och kontaktade de andra partierna men fick besked att de inte ville inleda ett samarbete så vi kan inte sätta majoritet helt enkelt, säger Charlotte Wendt.

Utestängda av övriga partier – förutom SD

Istället är det Socialdemokraterna som fick 20.6 procent av rösterna som kommer att ta makten i ett majoritetsstyre tillsammans med Kristdemokraterna, Centerpartiet, Perstorps framtid och Moderaterna.

– Jag tror att vi kommer bli en stark opposition. Vi kommer att driva på våra viktigaste frågor om hemtjänsten både för vårdtagare och personal. Vi kommer att fortsätta arbeta för äldreboende, värmeverket och företagverksamheten i Perstorp, säger Charlotte Wendt. 

Hör vad partiet hoppades på veckan efter valet i klippet nedan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nykomlingarna Vi i Perstorp blir största partiet i kommunen och siktar nu in sig på ett ordförandeskap. Foto: Fanny Berg/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Helsingborg

Mer i ämnet