Svalövs kommun bygger sexton nya flyktingbostäder

Uppdaterad
Publicerad

I Teckomatorp ska det byggas 16 modullägenheter åt ukrainska flyktingar. Om allt går som planerat kan det det bli inflyttning redan i juni månad. 

Det var i förra veckan som kommunstyrelsen i Svalöv beslutade att det ska byggas 16 modullägenheter åt ukrainska flyktingar vid järnvägsstationen i Teckomatorp.

Tillfälliga bostäder

Bostäderna är en tillfällig lösning och ska finnas tillgängliga i två år. Kommunstyrelsens ordförande hoppas att de ska stå klara i juni månad.

Ukrainska flyktingar i Skåne

– Det kan finnas problem med leveranser av byggmaterial men vi hoppas att lägenheterna ska vara inflyttningsklara då, säger kommunstyrelsens ordförande Teddy Nilsson (SD).

Många bor hos anhöriga

En stor andel av de ukrainare som kommit till Svalöv bor för tillfället hos anhöriga och majoriteten finns i Teckomatorp. Enligt Teddy Nilsson (SD) bor det 122 ukrainare i kommunen.

– Det bror på att vi har en del ukrainska medborgare som arbetar i kommunen sedan tidigare och då har man sökt sig hit, säger Teddy Nilsson (SD).

Så som planerna ser ut nu kan det bli aktuellt att bygga permanenta bostäder åt exempelvis studenter när det inte längre finns behov av flyktingbostäder.

– Det finns ett behov av bostäder i kommunen och vi kommer planera för att det ska byggas permanenta bostäder för ungdomar eller studenter, säger Teddy Nilsson (SD).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ukrainska flyktingar i Skåne

Mer i ämnet