Karl-Erik Kruse (S) avslöjades med att ha använt kommunens bilar i sitt uppdrag som nämndeman.

Svalöv kommun vill ha mer i skadestånd – startar civilrättslig process mot förre kommunalrådet

Uppdaterad
Publicerad

Bedrägeridomen mot Karl-Erik Kruse för bilkörningen mellan Svalöv och förvaltningsrätten var inte tillräcklig för kommunstyrelsen. I tisdags beslutades att man nu går vidare i en civilrättslig process för att kräva in resterande pengar, skriver Helsingborgs Dagblad.

Det var förra året som Svalövs förre fullmäktigeordförande Karl-Erik Kruse (S) avslöjades ha använt kommunens bilar i sitt uppdrag som nämndeman i förvaltningsrätten i Malmö. Med kommunens bilar tog han sig till förvaltningsrätten och begärde samtidigt körersättning från Domstolsverket.

Karl-Erik Kruse polisanmäldes och i augusti fälldes han för totalt 37 brott. Det rörde sig om 29 fall av bedrägeri och åtta fall av olovligt brukande. Han erkände brotten och påföljden blev en villkorlig dom och dagsböter på totalt 14 000 kronor.

Svalövs kommun krävde cirka 40 000 kronor i skadestånd men fick bara 3 000 kronor. Nu har kommunstyrelsens personalutskott beslutat att gå vidare i en civilrättslig process för kräva in resterande pengar, skriver tidningen.

– För att upprätthålla politikerförtroendet kände vi att vi måste markera att det här inte är okej, säger Angelie Fröjd (M), personalutskottets ordförande, till Helsingborgs Dagblad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.