Sedan tidigare är sätet bakom chaufförerna avstängda. Nu ser Skånetrafiken över vilka andra åtgärder man kan sätta in. Hör mer om bussträngseln i klippet. Foto: TT och SVT

Trängsel på bussar skapar oro hos resenärerna

Uppdaterad
Publicerad

Trots direktiv att hålla avstånd till varandra är det många resenärer som inte tycker det efterlevs på bussar i kollektivtrafiken

Flera resenärer som SVT pratat med menar att de känner obehag när folk inte håller avstånd.

Rekommendationerna att hålla avstånd till varandra har inte riktigt nått kollektivtrafiken. Det är framför allt i rusningstrafik som det kan bli trångt på bussen, och det är ett problem för de som inte har något alternativ till bussåkandet.

Det berättar bussresenärer som SVT Helsingborg pratat med.

Lovar åtgärder

Men nu lovar Skånetrafiken att till sommaren kommer det nya åtgärder för att öka tryggheten på bussarna.

– Vi har arbetsgrupper som jobbar med att ta fram fler förslag på åtgärder som ska skapa trygghet när man reser. Det är saker som vi planerar att få in under sommaren och hösten. Vi uppmanar samtidigt de resenärer som upplever trängsel att höra av sig till oss, säger Saman Tondnevis, affärsområdeschef buss på Skånetrafiken.

I klippet ovan hör du hur bussförare, resenärer och ansvariga på Skånetrafiken upplever trängseln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.