Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Från den stillastående bilen bolmade kraftig rök, vilket chauffören borde ha uppfattat om hastigheten hade varit lägre, menar åklagaren. Foto: Pelle Pettersson/Räddningstjänsten och Simon Melin/SVT

Tre dog i olycka på Hallandsåsen – rättegången mot lastbilschauffören inledd

Uppdaterad
Publicerad

Tre unga män miste livet när lastbilen körde in i minibussen på Hallandsåsen. På tisdagen inleddes rättegången mot den misstänkta lastbilschauffören.

Chauffören, som suttit häktad sedan i början av maj, hördes under förmiddagen. Han är misstänkt för vårdslöshet i trafik och vållande till annans död. Han förnekar brott.

En stor del av den första rättegångsdagen kom att handla om lastbilschaufförens film, som han spelat in med med en så kallad dashcamera som suttit fäst på lastbilens vindruta.

Dödsolyckan på Hallandsåsen

Hör åklagaren och advokaten om filmen – och se bilderna från kameran.

Vän till offret hördes

Tre personer omkom efter olyckan på Hallandsåsen. Men i minibussen den dagen färdades sex personer – en av de personerna som överlevde vittnade i rätten under tisdagen.

De två andra vännerna vittnar under den andra och sista rättegångsdagen på fredag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolyckan på Hallandsåsen

Mer i ämnet