Polisen har beslagtagit bilen och den kommer att genomgå en teknisk undersökning. Foto: Jan Emanuelsson

Tredje mannen gripen för mord i Landskrona

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer misstänks för mordet på en man i Landskrona i höstas. Hittills har en av dem varit anhållen i sin frånvaro. Nu är han gripen och åklagaren överväger att begära honom häktad.

I september förra året hittades en man i en bil som krockat med en lyktstolpe i Landskrona. Men mannens livshotande skador var inte ett resultat av olyckan. När mannen senare avled på sjukhuset inledde polisen en förundersökning om misstänkt mord.

Senare häktades en man i 20-årsåldern, på sannolika skäl misstänkt för mordet. Även en 23-årig man häktades. Han är släppt ur häktet men fortfarande misstänkt.

Tredje mannen gripen

En tredje man som också är misstänkt för mordet anhölls  i sin frånvaro. Men nu är även han gripen av polisen.

– Jag har till i morgon på mig att besluta om att begära mannen häktad och det lutar mot det, säger Lina Wiktor, åklagare vid Malmö åklagarekammare.

Hur gripandet gick till vill Lina Wiktor inte berätta. Men hon säger att de tre männen och den döde mannen hade någon form av relation.

– Ingen nära, som familjeband. De är bekanta med varandra och offret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.