Två bränder i Helsingborg – tonåring anhållen misstänkt för mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Det brann i en fritidsgård i stadsdelen Adolfsberg i Helsingborg under natten mot söndag. Strax därefter upptäcktes ytterligare en brand på taket till en pizzeria. En pojke i 17-årsåldern har anhållits misstänkt för mordbrand.

Polis och räddningstjänst larmades till branden i fritidsgården strax innan halv ett natten mot söndag. På plats upptäcktes ytterligare en brand på taket till en pizzeria i närheten.

På plats blev även en väktare attackerad med föremål som kastats av okända personer.

– När vi kommer dit tillsammans med räddningstjänsten så är en väktare redan på plats, och väktaren blir då påkastad med saker från ungdomar, säger Patric Fors, presstalesperson vid polisregion Syd.

En anhållen

Polisen kontrollerade flera personer på platsen och i samband med detta greps en pojke i 17-årsåldern.

– Han är nu anhållen misstänkt för mordbrand, säger Patric Fors.

Flera förhör har hållits med den misstänkte under natten och polisen har även genomfört en teknisk undersökning på platsen. Ytterligare en anmälan om skadegörelse är upprättad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.