Mats Nilsson, vd på Bjuvsbostäder kommenterar helgens radhusbrand – den andra på drygt två år i samma område. Foto: Mikael Nilsson/Johan Dernelius

Vd:n efter branden: ”Åtgärderna har varit avgörande”

Uppdaterad
Publicerad

Orsaken till helgens brand i en radhuslänga i Bjuv är fortfarande oklar och utreds av polisen. Det är den andra branden i samma område på drygt två år.

Branden totalförstörde en lägenhet och orsakade mindre skador i en annan lägenhet. Flera lägenheter rökskadades och en del av de boende har ännu inte kunnat flytta tillbaka till sina hem.

– Polisen ska göra en teknisk undersökning, sen ska vi besikta och se efter vad vi kan göra, säger Mats Nilsson, vd på Bjuvsbostäder.

Liknande brand 2016

I oktober 2016 förstördes en radhuslänga i en brand i samma område. Efter det har Bjuvsbostäder bland annat tätat brandväggarna på husens vindar och installerat jordfelsbrytare i samtliga lägenheter.

– De åtgärderna har varit avgörande för att branden nu inte spred sig till de andra lägenheterna, säger Mats Nilsson.

Trots åtgärderna som har gjorts, uppmanar Mats Nilsson till försiktighet för att förhindra bränder.

– Det är naturligtvis viktigt att man inte själv gör några elinstallationer eller eldragningar på uteplatser, det måste vara yrkesfolk som gör detta. Sen får vi se vad polisen säger och om det finns något vi kan göra ytterligare för att elsäkerheten ska bli bättre i området, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bjuv

Mer i ämnet