Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Nedstängningen av Ängelholms flygplats oroar Malin Källbacka. Foto: Gustaf Wallinder/SVT

Veckopendlaren Malin: ”Man blir orolig och ledsen, vet inte hur vi ska hantera det”

Uppdaterad
Publicerad

Veckopendlaren Malin Källbacka är orolig över hur det ska gå ihop med arbetet och familjelivet efter nedläggningen av Ängelholms flygplats.
– När man har familj och barn så blir det svårt, säger hon.

I sitt hem i Vejbystrand utanför Ängelholm, sitter Malin Källbacka och jobbar som konsult hemifrån under pandemin. Vanligtvis tar hon flyget från Ängelholms flygplats varje vecka till kontoret som ligger i Stockholm. Men idag fick hon veta att Ängelholms flygplats läggs ned och det innebär en oviss framtid för henne och familjen.

– Hur ska jag kunna ta mig till mina kunder? Vi är väldigt många som bor här och pendlar flera dagar i veckan. Mitt jobb kräver en flygplats för annars tar det en halv dag att ta sig till Stockholm med bil. Jag vet inte hur hösten blir, det är mycket frågetecken just nu, säger Malin Källbacka.

”Fantastiskt liv”

2012 flyttade familjen ner till Ängelholm för att komma undan storstaden.

– Ett av kriterierna för att flytta var att det skulle finnas en infrastruktur då både jag och min man pendlar inom jobbet. Vi har lyckas bygga upp ett fantastiskt liv här. Jag har suttit längre tid i kö när jag bodde i Stockholm än när jag har flugit från Ängelholm. Med flyget är jag på kontoret inom en timme och 20 minuter, säger hon.

Behöver pendla

Alternativet blir att antingen flytta till Stockholm eller att sätta sig i bilen och pendla till jobbet samt till kunderna runt om i landet.

– Det är en jätteviktig bit av infrastrukturen som nu försvinner. Ett alternativ hade varit om snabbtåget hade kommit igång i Helsingborg men det finns ju inte, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet