En bil blev totaldemolerad vid explosionen. Foto: Mikael Nilsson

Ytterligare en häktad efter bilsprängning i Laröd

Uppdaterad
Publicerad

En tredje ung man har gripits misstänkt för bomben i Laröd förra året. Nu har han häktats misstänkt för mordbrand och grov allmänfarlig ödeläggelse.

Det var i slutet på oktober förra året som en bil exploderade i ett villaområde i Laröd i Helsingborg. Smällen hördes flera kilometer bort. Ingen människa uppges ha kommit till skada. 

Bomben hade placerats under en bil i ett villakvarter i Laröd. I början på november häktades en 20-årig man och i februari häktades en 16-åring för dådet. Båda misstänkta gärningsmännen nekar till brott.

En tredje misstänkt

Nu har ytterligare en ung man i 20-årsåldern gripits misstänkts för explosionen och förra veckan häktades han vid Helsingborgs tingsrätt.

Polisen har tidigare sagt att man genomfört flera husrannsakningar, gjort teknisk analys på platsen och har goda förhoppningar om att få en fällande dom.

SVT Nyheter Helsingborg träffade förra året den företagare som blev utsatt för sprängattentatet – hör honom berätta om det i klippet nedan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En grindpelare räddade företagarens liv när han kommit hem efter jobbet och blev utsatt för ett sprängattentat. I videon berättar han om de två sprängattentat han blivit utsatt för. Foto: Cecilia Jönsson Silfversparre/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.