Insatschef Pär Sundin vid polisen. Foto: SVT

20-åring anmäld försvunnen i Hoverbergsbygden – återfunnen

Uppdaterad
Publicerad

Stora resurser sattes in för att söka efter en försvunnen 20-åring. Det visade sig dock att han inte var försvunnen utan fanns på sitt arbete.

Under morgonen har polisen sökt efter en försvunnen 20-åring i Hoverbergsbygden i Bergs kommun. Ungefär klockan 10 torsdag förmiddag anträffades han, och enligt polisen befann sig mannen på sitt arbete.

Runt 01.30 i natt lämnade mannen sina kompisar och gick ut i skogen och var sedan försvunnen. Kamraterna uppgav att den försvunne har god lokalkännedom och var därför oroliga att det hade hänt honom något när han inte återvänt.

Satte in helikopter

Tidigt under morgonen gjorde polisen ett så kallat närsök, det innebar att byggnader i närheten söktes igenom. Men då mannen inte påträffats fattade polisen ungefär klockan halv nio på torsdagsmorgonen beslut om att trappa upp insatsen. Polishelikoptern sattes in i sökandet och mer resurser skickades till området.

– Vi trappar upp. Vi sätter in mer folk och satt i gång vår särskilda organisation för att söka efter försvunna personer, sade Börje Öhman på polisens regionledningscentral, då.

Bara en stund senare hittades mannen, på sitt arbete och i gott skick.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.