En jämförelseananlys mellan det cannabis som hittades hos 23-åringen och det cannabis som hittades hos 39-åringen talar starkt för att det kommer från samma tillverkningsparti. Foto: Förundersökningsprotokollet

23-åringen kan ha fått narkotikan från åtalad i sprängmedelsrättegången

Publicerad

23-åringen som nu döms för bland annat grovt narkotikabrott kan ha fått knarket från en av de män som står inför rätta gällande sprängmedlet i Torvalla. Det misstänker polisen.

23-åringen döms för att ha haft både cannabis, kokain och en revolver i sin lägenhet. Själv har han sagt att han skulle förvara narkotikan åt en annan person. Den personen ska även ha gett honom revolvern.

Vem personen är vill inte 23-åringen säga, men polisen misstänker alltså att det handlar om den 39-åring som nu står inför rätta, misstänkt för att bland annat ha haft sprängmedel i en lägenhet i Torvalla. Det framgår i det förundersökningsprotokoll som finns kring just 39-åringen.

Sprängmedel hittades i Torvalla

”Ni slänger bara på mig skit”

Där visar det sig att man gjort en jämförelseananlys mellan det cannabis som hittades hos 23-åringen och det cannabis som hittades hos 39-åringen. Den jämförelseananlysen talar starkt för att det kommer från samma tillverkningsparti. Förundersökningsledaren menar därför att 39-åringen ska ha överlåtit narkotikan till 23-åringen. Det är också han som ska ha gett 23-åringen revolvern, menar förundersökningsledaren. 39-åringen nekar dock. I förhör säger han:

”Nej absolut inte, ni slänger bara på mig skit”

Enligt 39-åringen är de två männen visserligen vänner. De känner varandra och brukar träffas ibland på någon krog. Däremot har han inte levererat någon narkotika till 23-åringen.

”Så hur kan det komma sig att det visar på att det är från samma (tillverkningsparti reds.anm)?” frågar förundersökningsledaren.

”Kolla på nätet, folk beställer från nätet, inte vet jag hur han har fått det, inte från mig i alla fall”, säger 39-åringen.

Bild på revolver hittades i mobil

Den revolver som polisen fann hos 23-åringen vill inte 39-åringen heller kännas vid. Detta trots att polisen hittat en bild i hans mobiltelefon där man ser en revolver tillsammans med det sprängmedel man fann i lägenheten i Torvalla. Bilden menar polisen dessutom har tagits i just lägenheten i Torvalla.

”Jag har inget med det här att göra, så enkelt är det ”, säger 39-åringen.

Förundersökningsledaren pekar även på att 23-åringen sagt i förhör att haschet, vapnet och kokainet kommer från samma person.

”Det stämmer inte. Jag har inte med hans saker att göra, absolut inte”, svarar 39-åringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sprängmedel hittades i Torvalla

Mer i ämnet