Äldre man försvann nära svenska gränsen

Uppdaterad
Publicerad

 Polisen i Tröndelag sökte under söndagen efter en äldre man som var försvunnen öster om Röros nära gränsen mot Sverige.

Mannen sågs senast igår vid nedre Muggsjön. Mannen är fjällvan men inte känd i det akutella området, skriver polisen i Tröndelag på Twitter.

Enligt NRK:s Mitdnytt i Trondheim så är det ett stort räddningsmanskap som letar efter mannen som senast sågs drygt tre kilometer från gränsen mot Härjedalen.

Bland annat deltar poliser från både Röros och Trondheim i sökandet, flera hundpatruller finns också på plats liksom 14 personer från norska Röda Korset.

Vakthavande vid polisen i Tröndelag, Vegard Helgesen Riseth, säger till NRK att den saknade mannen är bra klädd och att han har med sig både dricksvatten och kex.

Enligt norska tidningen Adressavisen var mannen i sällskap med en annan man på vandring då han blev trött och bestämde sig för att gå själv i en lugnare takt. Då han inte kom fram till målet, en stuga i Ljösnåvallen gick en av de som jobbar där efter leden för att söka efter mannen, men utan resultat.

Vid 18-tiden på söndagskvällen meddelade polisen i Trondheim att mannen hittats välbehållen av hundekipage och han förs nu till sjukhus för kontroll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.