Det var stillsamt på Kanslihusgränd morgonen efter evakueringen. Foto: Samuel Boström/SVT

Anhållne mannen begärs häktad – misstänks för flera brott

Publicerad

Den man i 30-årsåldern och den kvinna i 40-årsåldern som anhållits efter en husrannsakan på Stadsdel Norr i Östersund, har begärts häktade. Den kvinna i 20-årsåldern som också anhölls, har släppts.

Åklagare Tobias Kajbring vill att mannen häktas för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor samt grovt vapenbrott. Mannen har även varit anhållen misstänkt för mordförsöket på Prästgatan på onsdagskvällen, men han är inte anhållen för det nu.

– Han är fortfarande skäligen misstänkt för mordförsöket, säger Tobias Kajbring, men anhållandet i den delen är hävt, och han begärs inte häktad för det.

Mannen är en notorisk återfallsförbrytare i Jämtland med ett digert brottsregister. Han var åtalad i ärendet gällande sprängmedel i Torvalla tidigare i år, men friades från misstankarna där.

Kvinnan i 40-årsåldern begärs häktad misstänkt för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Hon är inte känd av polisen sedan tidigare.

Den yngsta kvinnan är släppt, men hon är fortfarande misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.