Tidigare kommunalrådet AnnSofie Andersson redovisar nu köp av resor till ÖFK.s matcher

AnnSofie Andersson redovisar sina resor

Uppdaterad
Publicerad

De kom inte fram inför Uppdrag gransknings reportage, men nu redovisar före detta kommunalrådet AnnSofie Andersson (S) sina betalningar för resor till ÖFK:s matcher i Europa League.

AnnSofie Andersson fick flera påstötningar från Uppdrag granskning om att styrka att hon själv betalat för sina resor till matcherna. De dokument som kom till redaktionen ansågs inte vara något som liknade kvitton för resorna.

Utbetalningar från privat konto

Idag visar AnnSofie Andersson sina betalaningar för OP.se. Det är utbetalningar från hennes bankkonto.

AnnSofie Andersson skriver till SVT Jämtland att skälet till att hon visar utbetalningar först nu är att hon inte väntat sig att det krävdes omvänd bevisning. ”Att jag ska behöva visa min privatekonomi för att bli trodd”, skriver hon.

AnnSofie Andersson tillägger ” Jag är orolig för att det kan finnas en risk att folk avstår från att engagera sig i kommunalpolitiken om du ska tvingas offentliggöra din privatekonomi för att bli trodd”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.