Vad är ditt värsta myggminne? Dela med i vår chatt! Foto: Johan Nilsson / TT

”I år är insekternas motsvarighet till lämmelår”

Uppdaterad
Publicerad

I år kan det bli en riktig myggsommar enligt Anders Lindström forskare vid statens veterinärmedicinska anstalt, SVA. Tittarna delade med sig av stickiga upplevelser och berättelser om myggminnen.

Märker du att det är en riktig myggsommar?

Tack för allt engagemang i den här frågan! Det tycks vara mycket mygg i sommar och om du behöver tips kan du läsa vad andra tänker och gör för att undkomma myggorna.

// Alexandra, redaktör

Robin • Så mycket mer mygg än vanligt, och riktigt aggressiva mygg dessutom.

Ove • Inga myggor i Påläng/Töva väster om Sundsvall, däremot flugor i en sällan skådad mängd…🪰🪰🪰🪰🪰

Berkani • Ska åka och köpa en myggfångare efter jobbet, börjar bli mycket hos oss, strax norr om Gävle

Skåning i exil • Värsta myggminnet är när jag tillsammans med vänner hyrde en buss och åkte runt i norra Sverige i ett antal veckor för många år sedan. Midnattssolen skulle upplevas på Dundret i Gällivare. Det var så mycket mygg så bussen fylldes med tusentals på bara den korta tid vi steg ur. Vi fick sanera bussen efteråt på mygg och alla blev enormt myggbitna. Det liksom tog bort lusten totalt att besöka myggrika områden. Jag har inte besökt någon plats norr om Gävle sedan dess.

Skottarna klagar på sina mygg men de är inte ens en västanfläkt mot de i Norra Sverige, jag bara skrattar åt dem.

Mindre än tio myggbett på en hel sommar var standard i Skåne. Man måste definitivt vara född bland myggen för att stå ut med dem.

En fisketur i Torne älv är ett annat minne, den slutade med att vi inklusive lokalboende fick fly inomhus Myggen är verkligen en outhärdlig plåga sommartid i norra Sverige, tyvärr.

Sven-Erik • Mygg hit mygg dit, allt jag vill göra är att åka raggarbil

Jonathan • Har inte fått ett enda myggbett hittills i år, men jag har ju varit inomhus och jobbat majoriteten av sommaren hittills så kanske är därför :)

håller avstånd undan!! • tyck myckna stickande tvåbenta individer vid porten sticks ofta!!!!!!!!!!!!

åke • Bra med mycket mygg, låt dom suga,

G • På Åland har vi fler än vanligt i år. Knappt så man kan sitta ute alls på stugan när temperaturen sjunker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.