Sofia Leje är narvårdsområdeschef i Åre och hon berättar att sjukvården i Åre är rustad. Foto: SVT

Åre: Flera personer i karantän och flera väntar på provsvar

Uppdaterad
Publicerad

Utmaningar för sjukvården i Åre, men närvårdsområdeschefen menar att vården är förberedd på corona.

Det rör sig mycket folk på skidorterna just nu, inte minst i Åre där det brukar vara mycket konferenser veckorna mellan sportlov och påsk. Och där det är meningen att den alpina eliten ska köra världscuptävlingar i parallellslaom, storslalom och slalom med start i morgon torsdag. Fyra personer som är i Åre för att jobba med världscuptävlingarna är i karantän, en av dessa har visat symptom som medfört att denne testats för coronavirus. Det uppger Åre kommun på sin hemsida.

– Det har provtagits en del. Det är människor som har varit nära en person som har bekräftats vara infekterad, säger Sofia Leje, närvårdsområdeschef i Åre.

Coronaviruset i Jämtlands län

Situationen innebär utmaningar för sjukvården i Åre, men Sofia Leje menar att det har vidtagits åtgärder som innebär en god beredskap. Till exempel finns möjlighet för provtagning i ett tält.

Tycker du att ni är förberedda?

– Jamen det tycker jag och det har vi ju varit sedan en månad tillbaka, vi har sett över vår skyddsutrustning, vi har informationsträffar med samtlig personal och vi blir uppdaterade av Folkhälsomyndigheten och med smittskyddet i regionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet