Marie Eriksson jobbar som hållbarhetsstrateg och nu ska hennes tjänst tas bort Foto: SVT

Åre kommun sparar in på strateger

Uppdaterad
Publicerad

Åre kommun har genom åren uppmärksammats för sitt miljöarbete och hållbarhetsstrategerna har haft en stor roll i det. Men nu omorganiserar kommunen och tjänsterna kommer att tas bort.

Maria Eriksson är hållbarhetsstrateg och jobbar med Åre kommuns övergripande miljöarbete och är sakkunnig i miljöstrategiska frågor.

– Jag fick av en slump veta att min tjänst ska försvinna, det här har varit väldigt omtumlande, säger Maria Eriksson, hållbarhetsstrateg vid Åre kommun.

En klimatanpassningssamordnare jobbar i dag på deltid. Den tjänsten ska också dras in på enligt Maria:

– Det här känns som ett steg i helt fel riktning, säger Maria Eriksson.

Besparingar inom kommunen

Enligt tillväxtchefen Martin Söderström är det här en del av besparingarna på avdelningen och han säger att man under tre år har jobbat med en hållbarhetsstrategi som nu ska fungera och genomsyra alla verksamheter:

– Vi har en besparing att leverera på tillväxtavdelningen. Hållbarhet är fortfarande viktigt och ska ska leva i verksamheterna, säger  Martin Söderström, tillväxtchef på Åre kommun.

Enligt Martin Söderström ska tjänsterna inte försvinna till just årsskiftet, det ska göras risk- och konsekvensanalys och fackliga förhandlingar väntar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer