Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Otroligt roligt att vi fångat in människor som vill flytta till Åre och jobba inom förskolan, säger Kajsa Petterson, verksamhetschef för förskolan i Åre kommun – hör mer i videoklippet. Foto: Eva Danielsson/SVT och Simon Sjörén

Åres nya rekryteringsfilm har lockat många förskollärare att söka jobb i kommunen: ”Ett lyckokast”

Uppdaterad
Publicerad

Åre kommun har liksom många andra kommuner tufft att hitta förskollärare. Inga sökande kom till de utlysta tjänsterna och avdelningar står oanvända på grund av personalbrist.

Men kommunens nya rekryteringsfilm har lockat fler att söka jobb inom förskolan.

Kajsa Pettersson är verksamhetschef för förskolan i Åre kommun och hon är lyrisk över gensvaret:

– Vi har inte haft några som helst ansökningar på de jobb vi har ute, men nu har vi fått in flera intresseanmälningar från bland annat utbildade förskollärare. Så det här är jätteroligt, säger Kajsa.

Rapparen Petter medverkar

I Åre kommuns film figurerar två välkända figurer. Dels rapparen Petter Askergren, som gör berättarrösten, och även den tidigare alpina tävlingsåkaren Hans Olsson, som spelar filmens huvudroll.

När SVT gjorde intervjun hade kommunen fått in 14 intresseanmälningar nu har man fått ytterligare 10, så sammanlagt 24 än så länge.

Mötts av kritik

Det har kommit in kritik mot filmen också, att den inte över huvudtaget visar hur det är att jobba som förskollärare i kommunen och vad som erbjuds.

Hör verksamhetschefen svara på kritiken i klippet nedan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Meningen med filmen var att vidga vyerna om Åre kommun, och att gå in med lön och arbetsvillkor ger inte den teaser”- hör Kajsa Pettersson verksamhetschef förskolan Åre kommun i klippet. Foto: Simon Sjörén

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.