En bil med husvagn voltade på E45 mellan Sveg och Älvros. Foto: Räddningstjänsten.

Bil med husvagn voltade på E45

Uppdaterad
Publicerad

En trafikolycka inträffade på E45 mellan Sveg och Älvros under söndagen. En personbil med husvagn voltade av vägen. Vägen stängdes av helt under räddningsarbetet.

Larmet till SOS kom 14.19 på söndagen. Räddningstjänst och ambulans åkte till olycksplatsen, som ligger två kilometer väster om Älvros. Två personer var inblandade i olyckan. En kvinna har förts med ambulans till vårdcentral med skador i armen. Den andra personen, en man, chockades, men klarade sig oskadd.

Räddningstjänsten stängde av vägen i båda riktningarna under räddningsarbetet.

– Vagnen och bilen ligger på varsin sida om vägen. Två personer är inblandade, skadebilden är oklar, säger Ulf Jernström, inre befäl hos räddningstjänsten i Jämtland.

Vet du vad som orsakat olyckan?

– Nej, det vet jag inte i nuläget. Men hastigheten på sträckan är 80, det är landsväg och dom har voltat, säger Jernström.

Vid 15.30 började trafiken släppas på växelvis, och vid 16.15 flöt trafiken på i båda riktningarna. Både bilen och husvagnen bärgades från platsen.

Räddningsinsatsen är avslutad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.