I december 2018 invigdes LSS-lägenheterna på Snickerivägen i Krokom

Billigare för hyresgäster inom LSS i Krokoms kommun

Uppdaterad
Publicerad

De som bor i nyproducerade LSS-boenden i Krokoms Kommun ska få hyresrabatt. Det handlar människors lika värde, säger socialnämndens ordförande Andreas Karlsson (C).

Krokoms kommun har byggt nya anpassade bostäder för LSS-boende. I december 2018  invigdes  boendet på Snickerivägen och i höst är bostäderna på Faxnäldsvägen i Nälden klara för inflyttning. Hyran för de nyproducerade bostäderna ligger över gränsen för vanligt bostadstillägg.  Ett extra stöd ska nu göra det möjligt för de boende att klara hyran.

De ska ha råd att betala

Hyresrabatten är ett första steg mot ett kommunalt bostadstillägg.

– Det här är ett väldigt viktigt principbeslut som handlar både om valfrihet och om människors lika värde, säger Andreas Karlsson.

– Tack vare hyresrabatten kan vi erbjuda våra brukare ett anpassat boende som de har råd att betala. Det känns bra, säger socialchef Anna Berkestedt Jonsson.

Hoppas på privata byggföretag

Andreas Karlsson hoppas att det nu blir mer intressant för privata byggföretag att bygga LSS-boenden i Krokoms kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.