Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Thomas Wassberg hoppas att Åsarna Skicenter byggs upp igen. Hör vad han hoppas kunna bidra med då! Foto: Fredrik Eliasson/SVT

Thomas Wassberg efter branden i Åsarna skicenter: ”Känns tragiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Thomas Wassberg var med och byggde upp Åsarna Skicenter 1984. Nu hoppas han att det byggs upp igen och att en del av utställningen med Åsarna IK:s framgångar kan återskapas.

– Det känns tragiskt, säger Thomas Wassberg och slår uppgivet ut med armarna.

Men i nästa andetag säger han att han hoppas att ägarna Håkan och Britt-Marie Svensson orkar bygga upp byggnaden igen. Han känner till att det redan finns trådar ute för att hitta skidminnen som kan ersätta en del av utställningen som försvann i lågorna.

Branden i Åsarna skicenter

– Alla minnen och grejer är ju lite av ställets själ, säger han.

Några av alla saker i utställningen var guldpjäxorna från VM i Oberstdorf 1987 och OS i Lake Placid 1980 då Wassberg tog guld.

Många besöker platsen efter branden

Det är många som stannar till vid det som en gång var Åsarna Skicenter. Birger Winsnes från Malmö har stannat till vid Åsarnas Skicenter i 20 år. I år blev det ett annorlunda stopp på vägen till stugan i Järpen.

– En gång kom Thomas Wassberg in och åt lunch – det var stort.

Birger åkte iväg strax innan idolen Thomas Wassberg kom till platsen. Kanske blir det möte nästa år.

Hör Birger Winsnes om besöken på Åsarna Skicenter och Thomas Wassberg om de saknade skidminnena i klippet.

Den här pjäxan hadeThomas Wassberg på sig då han vann OS-guld med en (1) hundradels sekund före finska konkurrenten Juha Mieto vid OS i Lake Placid 1980. Den och många andra skidminnen slukades av lågorna när Åsarna Skicenter totalförstördes i branden. Foto: Björn B Schäfer, SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden i Åsarna skicenter

Mer i ämnet