Ladan i Hotagen kunde inte räddas. Vid 11.45-tiden koncenterade sig räddningstjänsten på att förhindra att branden spred sig. Foto: Räddningstjänsten Jämtland

Brand i lada i Hotagen

Uppdaterad
Publicerad

En lada i Kälen i Hotagen började brinna vid 11-tiden på torsdagen. Fyra räddningstjänster arbetade med släckningsarbetet, men ladan gick inte att rädda.

Inititalt fanns misstankar om att det fanns en svets i byggnaden och att det skulle finnas acetylentuber. I ett sånt läge krävs ett säkerhetsavstånd på 300 meter. Det visade sig vara gasoltuber, vilka inte kräver lika stort säkerhetsavstånd.

Räddningskårer från Hotagen, Föllinge, Änge och norska Sörli kallades till platsen.

– Nu låter vi byggnaden brinna ner under kontrollerade former, sa inre befäl Viktor Brandt till SVT Jämtland vid 12:30-tiden.

Räddningstjänsten kontrollerar så att branden inte sprider sig till boningshuset, och lämnar sedan efterbevakning åt ägaren.

Kvar på platsen är räddningstjänsten i Föllinge.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer