Lägenhetsbrand i Krokom – kan ha orsakats av pappersbränning

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 13.04 på fredagen larmades räddningstjänsten till ett flerfamiljshus i Krokom. Där hade det brunnit i en lägenhet och röken hade spridit sig ut i trapphuset.

När räddningstjänsten kom fram till platsen var branden redan släckt, berättar Teresia Gustafsson, inre befäl på räddningstjänsten i Jämtland.

Även polisen kallades ut till platsen. Enligt Bengt Lövros, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Jämtland, så misstänker man att branden kan ha orsakats av att någon försökt eldat papper inomhus.

– Det är inte så lämpligt att elda papper i ett flerfamiljshus, även om man tycker sig ha koll på läget, säger han till SVT Jämtland.

Efter branden misstänks en person nu för allmänfarlig vårdslöshet och även ringa narkotikabrott, eget bruk. En anmälan om detta har enligt polisen upprättats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.