Chatta med SVT: Vad tycker du om länets simhallar? Foto: SVT

Vad tycker du om länets simhallar?

Uppdaterad
Publicerad

Orättvisa satsningar på andra idrotter, dyrt och stökigt och lovord till badhuset i Sveg. Det blev många reaktioner och många åsikter om länets simhallar i chatten.

Vad tycker du om länets simhallar?

Nu stänger vi chatten! Tack för allt ert engagemang.

Simma lugnt!

/ Alexandra, SVT nyheter Jämtland

I-L Werner • Samtliga hallar behövs. Skolungdomar för simundervisning. Babysim. Motionssim. Simundervisning för vuxna. Simning och vatten gymnastik för pensionärer och handikappade. Simhallar kan och bör aktiveras mer. Underhåll ska göras kontinuerligt och ej när det är för nergångna. Skär ej ner simhallar gör dem mer enkla och mindre lyxiga.

Tony • Det bor ju så lite folk i Norrland så det är väl rätt att det får stå och förfalla. Skicka pengarna till till Stockholm,där det behövs.

Marianne • Hur är det möjligt? Låter ju som att Storsjöbadet behöver rivas. Varför är det så svårt att bygga ett badhus som håller?

Mats • Som sagt, 100-tals miljoner till skidskytte o fotboll, som inte klarar sig själva utan nya pengar skall in varje år. Men något som vi invånare vill ha och behöver- näpp inte aktuellt. Att man slarvar så fatalt med underhåll är skandal.

Jennifer • Det är skandal hur en kommun som Bräcke låtit en sådan skatt som tre simhallar stå och förfalla. Ser inte ett dugg hälsosamt ut. Har inte Arbetsmiljöverket något att säga om barnens arbetsmiljö?

Silverfisken • Vi i Östersund spenderar utan att blinka miljoner och åter miljoner på arenor för hockey och fotboll dvs utrymmen för den som deltar i organiserad idrott. Vill man som familj göra nå’t nyttigt tillsammans utan att delta i träning är man utelämnad till Storsjöbadet eller simhallarna. Men sådana saker ska tydligen inte få kosta en spänn utan får förfalla. Spendera kommunens pengar på sådant som är tillgängligt för många inte bara för sådana som är med i ett lag.

Anneli • Simhallar är viktigt i alla kommuner. Simkunnigheten i Sverige sjunker och finns det inte tillgång till bassänger för simskola och simträning så kommer den aldrig att öka. Simning är dessutom en alldeles utomordentlig motionsform för alla oavsett ålder. Det är liten risk för skador och skonsamt för hela kroppen.

David • Vi behöver en simhall på Frösön som är öppen för allmänheten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kommunala simhallar i Jämtlands län

Mer i ämnet