Många av länets badhus har stora renoveringsbehov. Foto: SVT

Så här tycker tittarna om länets badhus

Uppdaterad
Publicerad

Varmare vatten, differentierade taxor och renoveringsbehov i olika simhallar i länet. Ja, det kom många reaktioner när ni länsbor fick dela med er i vår chatt.

Under veckan tittade vi på det stora renoveringsbehov som råder i det kommunala simhallarna i länet. Om alla simhallar ska vara kvar kommer det att kosta stora pengar att renovera dem.

Badhuset i Krokom behöver renoveras. Man känner sig smutsigare efter att ha duschat där än innan man gjorde det.

Kommunala simhallar i Jämtlands län

Bygg på andra sätt

Det viktigaste i framtiden tycker jag som byggnadsarbetare är att kommande simhallar som byggs, gjuts i vatten väder beständig betong, och inte blanda in en massa limträ mm som det här länet gilla att bygga allt i, skriver R Andersson.

Ann-Mari Darj menar att det går att bygga simhallar som inte kräver lika mycket underhåll: En simhall som är 50*25 meter kan användas till så många olika saker. Den får gärna vara i rostfritt stål som i Falun. Fräscht, billigare och fantastiskt i underhållsavseende.

Är Svegsborna kanske vinnare vad gäller tillgång till simhall? I chatten hyllas simhallen i Sveg av flera skribenter.

Simskola i sjö eller i simhall

Att tillgång till simhall är en nyckel för att lära sig simma, speciellt i ett län där somrarna kan vara kylslagna lyfts av flera skribenter. Många tycker att skolan ska lära barnen att simma men hur ska de hinna med allt och många skolor har ingen simhall i närheten eller har råd att skjutsa barnen dit. Så på med badkläder och hoppa i med barnen + anmäl dom till simskolor, skriver Maria.

För mycket stök i badhusen menar Alva: Barnen kan väl gå i simskola vid någon sjö istället, det fick jag göra när jag var barn. Tycker rent allmänt att allmänna simhallar ska vara till för vuxna, och för de små barnen, inte några andra.

Behov av längre bassänger, badtemperatur  och vad det är rimligt att betala för ett badhusbesök diskuteras också i chatten.

Här kan du läsa hela chatten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kommunala simhallar i Jämtlands län

Mer i ämnet