Bräcke kommun står inför stora beslut kring de tre simhallarna som finns i kommunen. Investeringsbehovet är stort, och frågan politikerna ska ta ställning till är om en ny simhall ska byggas. Johan Loock (M) berättar mer i klippet. Foto: Maria Harning och Björn B Schäfer, SVT

Bygga nytt eller renovera – så tänker Bräckes kommunalråd om simhallarna

Uppdaterad
Publicerad

En ny simhall för drygt 100 miljoner, eller kostsamma renoveringar och underhåll av de befintliga? Den frågan ska politikerna i Bräcke kommun ta ställning till. Behöver Bräcke kommun ha en simhall? I klippet svarar kommunalrådet Johan Loock (M) på den frågan.

Det finns tre simhallar i Bräcke kommun, i Bräcke, Gällö och Kälarne. Samtliga börjar ha många år på nacken och både investeringskostnader och driftskostnader ser ut att öka i framtiden.

En utredning som kommunen beställt visar att det preliminärt skulle kosta 113 miljoner kronor att bygga en ny simhall.

Kommunala simhallar i Jämtlands län

Nu ska frågan utredas ytterligare, för det är ett svårt beslut för en liten kommun som Bräcke.

– Det är många kommuner som brottas med denna fråga, säger Johan Loock (M)

Fakta simhallarna i Bräcke

Bräcke simhall: Byggd 1956 12,5 meter lång

Gällö simhall: Byggd 1962. 12,5 meter lång

Kälarne simhall: Byggd 1974, 16 meter lång

Investeringsbehovet de kommande 20 åren beräknas till ca 10 miljoner kronor. Driftskostnaderna till 1,2 miljoner kronor per år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kommunala simhallar i Jämtlands län

Mer i ämnet