Daniel Kindberg, ordförande Östersunds FK. Foto: BILDBYRÅN

Daniel Kindberg åtalas

Uppdaterad
Publicerad

I dag måndag väcktes åtal i den så kallade Kindbergutredningen. Tre personer, varav en är Daniel Kindberg, åtalas för flera grova brott.

Tre personer åtalas. Åtalet grundar sig på att de misstänkta under åren 2013-2017 tillsammans genom osanna fakturor fått Peab anläggning, Östersundshems Exploatering AB  och Fältjägaren 7 AB betala ut mångmiljonbelopp.

Daniel Kindberg åtalas på fyra punkter. Två fall av grov trolöshet mot huvudman, medhjälp till grov trolöshet mot huvudman, grovt bokföringsbrott och fyra fall av medhjälp till grovt bokföringsbrott.

Yrkar näringsförbud för Kindberg

Den så kallade Peab-mannen åtalas för medhjälp till grov trolöshet mot huvudman, medhjälp till grov trolöshet mot huvudman.

Sollefteåföretagaren åtalas för medhjälp till grov trolöshet mot huvudman, fyra fall av grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott.

Åklagaren yrkar att Daniel Kindberg och Sollefteåföretagaren får näringsförbud samt att Sollefteåföretagaren åläggs företagsbot.

De misstänkta ska betala brottsvinsten till staten.

SVT nyheter Jämtland har sökt Daniel Kindberg för en kommentar. Men på ÖFK:s webbplats tillkännages att Daniel Kindberg inte kommer att uttala sig förrän det blir rättegång. Daniel Kindbergs enda uttalande på klubbens hemsida är att:

-Jag förutsätter att jag kommer att bli frikänd och vädjar till media om att ni ska visa samma respektfullhet som ni hittills gjort till mina nära och kära. I övrigt har jag inga kommentarer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.