– Vi jobbar tillsammans med polisen, räddningstjänsten, kommunen och har tät kontakt med sjukvården, säger Therese Sjölundh vd Destination Åre. Foto: SVT

Destinationsbolaget i Åre: ”Vi har bra lösningar”

Uppdaterad
Publicerad

Snart är det säsongsstart i Åre och förberedelserna är i fullgång. Men just det här året sker det med väldigt speciella förutsättningar.

Jul och nyår brukar det vara fullt i byn och enligt bokningsläget så ser det ut att bli så i år också:

– Det brukar vara trångt och för att minska på trängseln kommer butikerna att utöka sina öppettider, liftarna kommer att ha öppet längre och vi kommer att ha värdar ute på byn för att hjälpa till så att man håller avstånd, säger Therese Sjölundh vd Destination Åre.

Har bildat en samverkansgrupp

En lokal samverkansgrupp bildades redan i våras. Där företagen har en tät kontakt med kommunen, polisen, räddningstjänsten och sjukvården:

– Vi har bland annat tittat på de olika moment där det kan bli trängsel och vi försöker lösa de bitarna och kollar på de riskmoment som finns, Therese.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet