Sebastian Thomasson, destinationschef för Skistar i Åre berättar i klippet om hur man har anpassat skidanläggningarna till coronaläget. Foto: SVT

Skistar: ”Vi är förberedda på att ta emot skidåkare”

Uppdaterad
Publicerad

Skidsäsongen står för dörren och på många skidorter förbereder man sig på en säsong präglad av coronapandemin. Det gäller att skapa förutsättningar för att kunna vara i skidbacken utan att riskera risk för smitta, vilket innebär stora anpassningar från arrangörernas sida.

– Vi är förberedda på att ta emot skidåkare på ett säkert sätt, till exempel köper du ditt skipass digitalt och man måste hålla avstånd i liften. Sen är det ju ett samsspel mellan oss och kunden, alla måste ta sitt ansvar, säger Sebastian Thomasson, destinationschef för Skistar i Åre.

Reserestriktioner

Huruvida det kommer att komma mycket tursister till skidorterna denna speciella säsong är dock oklart. I en intervju med Dagens Nyheter igår meddelade statsepidemiolog Anders Tegnell att det kan komma att bli aktuellt med reserestriktioner till flera regioner med mycket turism, däribland Jämtland.

– Vi kommer att behöva ha en diskussion med regionerna och skidanläggningar hur vi ska hantera julen, framför allt små regioner med mycket resande. Där kan det bli problem med resurser och klara av att testa och vårda personer, säger Tegnell till DN.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet