Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Anders Tegnell berättar i klippet vad som gäller kring resor inför jul.

Kan bli reserestriktioner till Jämtlands län till jul

Uppdaterad
Publicerad

Folkhälsomyndigheten håller på att ta fram särskilda råd vad gäller resor till regioner som brukar ha mycket turism under julhelgerna, däribland Jämtland och Härjedalen. Enligt statsepidemiolog Anders Tegnell är det inte uteslutet med ett reseförbud.

Statsepidemiologen menar att regioner såsom Jämtlands län, Dalarna och Gotland är sårbara då de brukar ha mycket besök samtidigt som den egna populationen är liten. Framförallt gäller det regioner med flera skidorter.

– Vi bör ha ett besked om vad som gäller inom ett par veckor. Men det kan bli en situation som snabbt ändras och vi behöver dra i bromsen så att inte dessa regioner överbelastas, säger statsepidemiolog Anders Tegnell i Aktuellt.

Till Dagens nyheter säger Tegnell följande:

– Vi kommer att behöva ha en diskussion med regionerna och skidanläggningar hur vi ska hantera julen, framför allt små regioner med mycket resande. Där kan det bli problem med resurser och klara av att testa och vårda personer.

Hör Anders Tegnell i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet