Anders Tegnell utesluter inte att införa begränsningar vad gäller resor, hör honom berätta varför i klippet. Foto: SVT

Kan bli reserestriktioner till Jämtlands län till jul

Uppdaterad
Publicerad

Folkhälsomyndigheten håller på att ta fram särskilda råd vad gäller resor till regioner som brukar ha mycket turism under julhelgerna, däribland Jämtland och Härjedalen. Enligt statsepidemiolog Anders Tegnell är det inte uteslutet med ett reseförbud.

Statsepidemiologen menar att regioner såsom Jämtlands län, Dalarna och Gotland är sårbara då de brukar ha mycket besök samtidigt som den egna populationen är liten. Framförallt gäller det regioner med flera skidorter.

– Vi bör ha ett besked om vad som gäller inom ett par veckor. Men det kan bli en situation som snabbt ändras och vi behöver dra i bromsen så att inte dessa regioner överbelastas, säger statsepidemiolog Anders Tegnell i Aktuellt.

Coronaviruset i Jämtlands län

Till Dagens nyheter säger Tegnell följande:

– Vi kommer att behöva ha en diskussion med regionerna och skidanläggningar hur vi ska hantera julen, framför allt små regioner med mycket resande. Där kan det bli problem med resurser och klara av att testa och vårda personer.

Hör Anders Tegnell i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet