Svenska Turistföreningens boende är inte smittsäkertm, menar gästen Barbro Englesson som vill att STF kryssar bäddar till sommaren. Foto: SVT

Barbro Englesson besviken på STF – fick dela litet rum med andra gäster

Uppdaterad
Publicerad

Barbro Englesson är en trogen STF-medlem. Men skidturen till Helags fjällstation för två veckor sedan blev inte som hon tänkt. Oväntat fick hon och hennes sällskap dela ett litet rum med andra gäster.

Barbro Englesson vistas mycket ute i fjällvärlden och har tidigare känt stort förtroende för Svenska Turistföreningen, STF.

– Men jag tycker att deras bokningssystem rimmar dåligt med de rekommendationer som finns i samhället, säger hon.

Coronaviruset i Jämtlands län

Tvingades dela rum med annat sällskap

Barbro Englesson fick intrycket att gäster på fjällstationer inte skulle behöva trängas i fyrbäddsrum. Men det var det som hände när de 12 april kom fram till Helags. Det fanns redan ett sällskap i rummet.

– Jag tog det för givet att det inte skulle bo andra i samma lilla rum när vi bokade, säger Barbro Englesson. Det kändes verkligen inte bra att trängas med ett annat sällskap i rummet.

”Gjorde nog vad de kunde”

Barbro Englesson tog upp saken med personalen.

– De var mycket förstående och gjorde nog vad de kunde. Jag fick känslan att det var bestämmelser från högre ort, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet