STF:s fjällchef, Maria Persson, anser att STF är tydlig med att det går att boka eget rum om man vill vara säker på att få rummet för sig själv.

STF om kritiken kring rummen: ”Det är säkert även i fyrbäddsrum om man är frisk”

Uppdaterad
Publicerad

Maria Persson, Svenska Turistföreningens fjällchef lägger mycket av ansvaret på gästen. Det går att boka eget rum och man ska inte vistas på fjällstationer om man har symtom, menar hon.

Varför kryssar ni inte bäddar i de relativt små fyrbäddsrummen?

– Det är en mycket svår tid även för oss under pandemin, säger Maria Persson. Vi är tydliga med att det går att boka ett eget rum om man vill vara garanterad att inte dela rummet med andra. Man betalar då för alla fyra bäddar.

Coronaviruset i Jämtlands län

STF tar sitt ansvar

Maria Persson tycker det är tråkigt att gäster upplevt vistelsen på fjällstationen som osäker, men hon påpekar att STF anser att man följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Smittskyddsläkaren kritisk

Smittskyddsläkaren i Region Jämtland Härjedalen, Annika Ersson, säger till SVT Jämtland att fyra personer i ett fyrbäddsrum är att ses som så kallade hushållsnära kontakter. Hon anser att det olämpligt med olika sällskap i ett relativt litet rum.

Hör STF:s förklaring i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet