Längs vägen där olyckan skedde har anhöriga och vänner lämnat ljus och andra saker för att hedra den omkomne 25-åringen. Spritflaskan, ölburkarna och cigarettpaketet är allt en del i vännernas sätt att hedra honom, enligt SVT:s reporter Eva Danielsson Foto: SVT/ Eva Danielsson

Dödsolyckan i Åre – Polisen: ”Misstänker att bilen fått sladd”

Uppdaterad
Publicerad

Söndagen 6 mars omkom en man i 25-årsåldern efter en trafikolycka i Såå några kilometer öster om Åre. Efter olyckan har polisen startat en polisutredning där bland annat misstankar om vållande till annans död utreds.

Totalt sex personer var inblandade i olyckan. Mannen som omkom var passagerare i den bil som färdades i riktning mot Åre. Enligt polisen var han och föraren på väg till sitt arbete. I den andra bilen fanns en tvåbarnsfamilj.

Samtliga som överlevde transporterades till sjukhus med varierande grad av skador. Ingen av dem hade livshotande skador.

Efter olyckan har polisen utrett misstankar om grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till kroppsskada och grovt vållande till annans död.

– Vi utreder om rubriceringarna är att anse som grova, så just nu undersöker vi vad som skulle kunna göra dem till grova, säger Agneta Brovinius om leder polisutredningen.

Hon misstänker att en av bilarna fått sladd och inte lyckats häva den på grund av för hög hastighet. Resultatet av sladden blev en frontalkrock med mötande bil. Högsta tillåtna hastighet på sträckan är 80 kilometer per timme.

Inblandade i olyckan har förhörts av polisen och den tekniska undersökningen av fordonen pågår. I nuläget har ingen person delgetts misstanke om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.