Döms för knivhot i Sveg

Publicerad

En 62-årig man döms till böter efter att ha knivhotat två personer på en fest i Sveg. Han ska också betala skadestånd till de båda offren.

Det hela inträffade 28 december ifjol. 62-åringen och två andra män hade fest började diskutera politik. Det slutade med att 62-åringen satte en kniv mot den ene mannens hals och uttalade dödshot. Även den andre mannen hotades till livet.

”Ett allvarligt olaga hot”

Nu fälls 62-åringen för olaga hot. Det är frågan om ett ”allvarligt olaga hot eftersom det gäller hot med kniv mot någons hals, skriver Östersunds tingsrätt i sin dom: ”Ett brott som normalt skulle ha lett till ett fängelsestraff”. Men eftersom 62-åringen lider av omfattande fysisk ohälsa döms han istället till villkorlig dom och dagsböter på 1200 kronor. Utöver det ska han betala totalt 15 000 kronor i skadestånd till de båda hotade männen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.