Den kvinna och man som anhölls efter att en man knivskars i en lägenhet i Krokom är sedan tidigare kända av polisen. Foto: TT

Efter knivdramat i Krokom: Misstänkta kända av polisen

Uppdaterad
Publicerad

Den man och kvinna som anhölls efter att en man i 60-årsåldern knivhöggs i en lägenhet i Krokom är sedan tidigare kända av polisen.

Det var vid tretiden natten mot söndagen som polisen larmades till en lägenhet i Krokom där en man blivit knivhuggen i samband med ett bråk.

Målsägande, en man i 60-årsåldern, fördes till akuten i Östersund. Han ska inte ha skadats allvarligt och enligt uppgifter till polisen lämnade han sjukhuset under söndagen.

Rör sig inte om dråpförsök

Två personer, en man i 45-årsåldern och en kvinna i 50-årsåldern, sitter nu anhållna misstänkta för grov misshandel.

Tidigare information från polisen sa att personerna satt anhållna misstänkta för försök till dråp, men enligt dagåklagare Tobias Kajbrink är det brottsrubriceringen grov misshandel som gäller.

Kända av polisen

Enligt Tobias Kajbrink är både mannen och kvinnan sedan tidigare kända av polisen och rör sig i missbrukarkretsar.

Senast den 1 november ska det beslutas om personerna ska begäras häktade.

– Fram till dess är de frihetsberövade och utredningen pågår, säger Tobias Kajbrink till SVT Nyheter Jämtland.

LÄS MER: Man knivskuren i Krokom – två anhållna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.